Mare parte din portofoliul cazinourilor digitale este constituită din sloturi online, acestea reprezentând aproximativ 75% din totalul jocurilor de pe o platformă de casino. Pariurile sportive reprezintă un tip de jocuri de noroc aparte, care se bazează pronosticarea rezultatelor pentru diverse evenimente sportive. Între sloturi și pariuri sportive există câteva asemănări, dar și o serie de diferențe, despre care vom discută în cele ce urmează.

Pariuri pe sporturi vs. sloturi – asemănări și diferențe

Prima asemănare dintre cele două este legată de faptul că ambele sunt jocuri de noroc. O altă asemănare este dată de faptul că în ambele tipuri de jocuri este vorba și de un oarecare nivel de control. Dacă la sloturi, acesta este cel mai scăzut dintre jocurilor de noroc (5% control și 95% noroc), la pariurile sportive lucrurile stau mult mai bine – 60% control și 40%. Ambele categorii sunt bine reprezentate, varietatea fiind un element comun.

Cazinourile și casele de pariuri le oferă jucătorilor bonusuri și diferite gratuități – la sloturi sunt oferite rotiri gratuite la înregistrare și la bonusul de bun venit, bonusuri fără depunere și promoții Happy Hours, în timp ce la pariurile pe sporturi sunt oferite pariuri gratuite.

Unele sloturi sunt bazate pe sporturi, în timp ce jucătorii pot paria acum și pe sporturi virtuale, care sunt niște simulări realiste de tip joc video ale unor sporturi existente. Există sloturi care oferă jackpoturi progresive, ceea ce este oarecum asemănător ofertei de bonus acumulator de la pariurile sportive.

În ceea ce privește diferențele, la pariurile sportive, capacitatea de predicție și pronosticare corectă a rezultatelor se bazează foarte mult pe cunoaștere și pe statistici. În schimb, la sloturi, modul de pariere și strategiile utilizate nu au un impact atât de mare ca în cazul pariurilor sportive.

Sloturile sunt guvernate de RNG – un algoritm care simulează în proporție de 100% elementul noroc din realitate. La pariurile sportive, norocul este prezent în forma sa naturală. Câștigurile care pot fi obținute depind de valoarea mizei (la sloturi), respectiv a cotei (la pariurile sportive).

Sloturi vs. pariuri sportive – care tip de jocuri de noroc este mai avantajos pentru jucători?

Raportându-ne strict la posibilitatea de câștig, pariurile sportive sunt mai benefice pentru jucător din simplul motiv că există un grad mare de control asupra pronosticurilor. La sloturi, hazardul este prezent într-o proporție mult prea mare, ceea ce scade șansele de câștig pe termen lung. Pariorii sportivi își pot propune un target de 53% câștiguri pe termen îndelungat, ceea ce nu este posibil în cazul jucătorilor de sloturi.

În schimb, sloturile sunt mult mai distractive și oferă un nivel ridicat de diversitate. Pot fi jucate gratis, ceea ce nu este posibil în cazul pariurilor sportive (decât dacă se activează un free bet). Mai mult decât atât, oricine poate să joace la sloturi (sunt foarte simple), pe când la pariuri sportive este nevoie de pricepere. Așadar, sloturile par mult mai avantajoase în comparație cu pariurile sportive!