Pentru a reuși să maximizezi câștigurile și să minimizezi pierderile la pariuri sportive, este esențială o strategie. Spre deosebire de jocul la întâmplare, o abordare structurată te ajută să înțelegi ce a funcționat și ce nu în jocul tău, iar șansele de a fi pe profit după o perioadă mai îndelungată sunt, cu siguranță, mai crescute în cazul alegerii unei strategii decât pentru jocul la întâmplare. În următoarele rânduri voi prezenta strategii de progresie în pariuri sportive, de care te poți folosi chiar și pentru jocuri casino online gratis.

Strategii de progresie pozitivă

Există strategii de progresie pozitivă și de progresie negativă. Strategia de progresie pozitivă este o metodă prin care miza este crescută după fiecare câștig și menținută constantă sau redusă la miza inițială după fiecare pierdere. Scopul acestui tip de strategie este de a maximiza profiturile și de a minimiza pierderile.

Strategia Paroli

În strategia Paroli, miza este crescută după fiecare câștig, iar după fiecare pierdere se pariază din nou miza inițială, cu recomandarea ca profitul să fie pus deoparte după trei pariuri câștigătoare și procesul să fie reînceput.

Strategia 1-3-2-6

Strategia 1-3-2-6 implică plasarea mizei conform unui șablon, având la bază teoria că poți câștiga patru pariuri consecutive. Conform numelui, se pariază o unitate pe prima miză, trei unități pe miza următoare, apoi două unități urmate de șase unități. 

Strategia Fibonacci

Strategia Fibonacci este una controversată. Se folosește când șansele de câștig sunt de 50%-50% (egal), iar parierea se face în baza șirului lui Fibonnaci: suma a două numere consecutive are ca rezultat următorul număr: 1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-… Astfel, pariul se începe cu 1 leu/euro la primul egal, următorul pariu va fi la fel, urmat de 2 lei/euro pe egal, apoi 3, 5, 8… în acest fel, pariul profitabil va compensa întodeauna pierderile interioare și va aduce și profit.

Strategia Easy Money

Strategia Easy Money implică plasarea pariurilor pe evenimente cu cote foarte mici, unde șansele de câștig sunt considerate mari.

Strategii de pariuri sportive – explicate pe scurt

Strategii de progresie negativă

În cazul acestei categorii, miza este crescută după fiecare pierdere și redusă la miza inițială după fiecare câștig, cu scopul de a recupera pierderile anterioare printr-o miză mai mare în caz de pierdere.

Strategia Martingale

Folosind această strategie, miza este dublată după fiecare pierdere pentru a recupera pierderile și a genera un mic profit. Astfel, evenimentul trebuie să aiba două rezultate posibile, iar cota trebuie să fie de minim 2.00.

Strategia 4 a lui Frank Belanger

Frank Belanger explică, în cartea sa, peste 20 de strategii pentru pariuri sportive. Însă cea mai apreciată dintre ele este strategia 4, care implică ajustarea mizei în funcție de rezultatele anterioare, astfel: x, x2, x3, x5, x8.5, x14, x23 si x39, unde x este miza primului pariu.

Concluzie 

Strategiile de pariere sunt numeroase, iar principiile lor merită studiate mai îndeaproape pentru o înțelegere mai profundă. Pe lângă strategiile de progresie, există și alte strategii cunoscute și des folosite, demne de menționat și studiat, precum: criteriul lui Kelly, strategia scorului par, strategia golului fix, pariuri pe cornere, strategia Double Chance, Draw no Bet (DNB), strategia d’Alembert sau strategia Labouchere.