Baseballul a evoluat într-o tradiție de familie americană. Inclinația pentru baseball a fost una celebrată și transmisă din generație în generație. Pasiunea noastră pentru joc ca și copii, adolescenți și adulți este un moment de neuitat.

Cele mai impresionante trei lucruri reprezentative pentru cultura americană sunt Constituția, muzica de jazz și baseballul. Acest joc s-a împletit nu numai cu viața noastră personală, ci și cu ceea ce ne-a rezervat istoria.

Termenul popular America’s National Pastime (Activitatea Națională Americană) conferă baseballului un rol pertinent în modelarea națiunii. De la mișcări pline de inspirație și de mândrie, de la Războiul Civil la Drepturile Civile, de la cultură și economie la tehnologie de vârf –acesta reprezintă elixirul istoriei americane.

Baseball-ul a fost gravat în inima americanilor, după cum s-a văzut la National Baseball Hall of Fame and Museum (Muzeul Național al Baseballului).

The Civil War

Războiul Civil

Începuturile jocului de baseball pot fi urmărit până în cele mai întunecate zile ale SUA. Jocului era o activitate de timp liber populară printre soldații din Războiul Civil și folosită ca mijloc de divertisment în anii 1840. Acești veterani l-au dus înapoi acasă și l-au pus sub privirea publicului larg.

Acest lucru a facilitat identificarea baseballului ca un mare unificator. Deși această teorie nu a fost verificată, descoperirea acestui sport a fost inițial făcută de veteranul Războiului Civil, Abner Doubleday.

Primul și Al Doilea Război Mondial

Primul Război Mondial a fost mărturie pentru 227 de delegați proeminenți din armată și aici vorbim despre figuri reprezentative pentru Galeria Faimei, printre care Christy Mathewson, Ty Cobb, Branch Rickey și George Sisler.

Comparativ, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au apărut 37 de figuri demne de Galeria Faimei și 500 de delegați ai jocului din armată. În aceste vremuri, jocul a fost ridicat la un rang moral înalt, ceea ce a contribuit la o îmbunătățire fără precedent a modului cum este văzut jocul sprijinită chiar de către președintele Franklin Delano Roosevelt.

În această perioadă de război a apărut, de asemenea, și Liga Profesională de Baseball Feminin.

Civil Rights

Drepturile Civile

În anii 1850 s-a observat înclinația pentru baseball a afro-americanilor de pe plantațiile sudice. Dar au existat niște condiții care nu permiteau jucătorilor de culoare să joace în ligi profesionale începând chiar din anii 1800.

Cu toate acestea, acest lucru a fost revoluționat prin faptul că Jackie Robinson a fost piatra de temelie a egalității în anii 1960, ghidată de luptele pentru drepturile civile, iar baseballul a fost mijlocul de unificare.

Acesta a fost urmat de Hank Aaron. Prima linie completă de jucători de culoare a MLB a avut loc în 1971, urmată de Frank Robinson, ca fiind primul manager afro-american în 1974.

În zilele noastre

Baseballul nu a servit doar ca divertisment; în același timp, a promis un sentiment de calm în mijlocului haosului. De exemplu, campionatului World Series a fost câștigat în 2013 de echipa Red Sox, la scurt timp după atentatele de la Maratonul Boston.

Primul Campionat World Series din 2017 a fost câștigat de de Houston Astros după ravagiile făcute de uraganul Harvey. Baseball-ul relatează povestea unei națiuni – cu un amestec robust de baseball și cultura americană.